20 de mașini de epocă au fost expuse, sâmbătă, la Alba Iulia, la Retro Parada Primăverii, cel mai apreciat autovehicul fiind un Ford Mustang fabricat în 1962, care a circulat în statul american Colorado. Acesta este decapotabil, are cutie automată și climă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Organizatorul expoziției Retro Parada Primăverii, Mircea Grava, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că foarte multe dintre autovehiculele expuse sunt din anii 1960.

”Evenimentul s-a desfășurat astăzi în circa 27 de orașe și municipii din România sub patronajul Retro Mobil Club România, o asociație a pasionaților de vehicule istorice care, după norme, înseamnă că mașina trebuie să corespondă tehnic și estetic, dar să aibă cel puțin 30 de ani de la data fabricației. La nivel de țară Retro Mobil Club este organizat pe filiale județene, aici fiind filiala Alba. Deși nu e prezent acum, ne mândrim cu cel mai vechi autovehicul istoric al filialei, un Ford A din 1927, care funcționează. Anii trecuți a fost prezent la expoziție”, a spus Mircea Grava.

Cel mai vechi și atrăgător autovehicul expus a fost un Ford Mustang, fabricat în 1962, care a circulat în statul american Colorado, fiind achiziționat de un colecționar din Alba. Autoturismul are cutie de viteze automată, climă și un motor de 6.000 de centimetri. Nu este modificat și corespunde din punct de vedere tehnic și estetic.

De asemenea, alte autovehicule apreciate de vizitatori, au fost un Corvette alb și un Packard, o mașină care făcea parte din ”American Dream”

Au mai fost expuse un exemplar rar de Toyota, un UAZ 469 B, model care mai există încă în serviciul armatei ruse, dar și alte mărci precum Jaguar, Ford, Renault, Volkswagen, Nissan, Aro, Dacia Clasic, Break, Berlină, dar și Mercedes decapotabil fabricat pentru piața americană.

Expoziția s-a organizat pe platoul din fața Statuii Obelisc din Alba Iulia, fiind prezenți sute de vizitatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.