Președintele american Donald Trump l-a asigurat, luni, pe premierul japonez Shinzo Abe în legătură cu disponibilitatea Statelor Unite de a recurge la utilizarea armelor nucleare împotriva Coreei de Nord, dacă va fi necesar, potrivit unui comunicat al Casei Albe, relatează site-ul agenției Tass.

Casa Albă a precizat că Trump și Abe au avut o conversație telefonică, pe durata căreia cei doi lideri au condamnat „acțiunile destabilizatoare și provocatoare ale Phenianului”.

Președintele american l-a asigurat pe premierul japonez că Statele Unite vor continua să protejeze aliații săi, „folosind întreaga gamă de capacități diplomatice, convenționale și nucleare avute la dispoziție”.

„Cei doi lideri au confirmat angajamentele de apărare reciprocă și au promis să continue cooperarea strânsă”, se mai arată în comunicatul Casei Albe.

Coreea de Nord a anunțat, duminică, faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen și că aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul Kim Jong-Un.

Statele Unite au anunțat că pregătesc noi sancțiuni împotriva regimului de la Phenian, iar Consiliul de Securitate al ONU se va întruni luni pentru a discuta situația din Peninsula Coreeană.