Producătorul chinez de smartphone-uri Huawei a depășit Apple în topul mondial al vânzărilor, trecând pe locul doi după Samsung, arată o analiză a companiei de consultanță Counterpoint Research care pune ascensiune pe seama investițiilor în cercetare-dezvoltare și a marketingului agresiv și creativ.

Analiza Counterpoint nu include vânzările din august. Există însă voci care apeciază că Apple a pierdut doar pentru moment poziția secundă și după lansarea, în curând, a noului iPhone își va relua locul.

Counterpoint spune că Huawei are o prezență redusă în Sudul Asiei, India și America de Nord, ceea ce limitează potențialul mărcii, pe termen apropiat și mediu, de a ocupa poziția a doua în topul vânzărilor. Cea mai mare piață a Huawei este China, urmată de Europa, America Latină și Orientul Mijlociu.

Compania de cercetare de piață mai arată că iPhone 7 și 7 Plus sunt cele mai bine vîndute modele din lume, urmate de Oppo R11, Oppo A57, Samsung Galaxy S8, Xiaomi Redmi Note 4X și Samsung Galaxy S8Plus. În top 10 telefoane nu apare, surpinzător, niciun model Huawei. Oppo este un alt producător chinez de telefoane.

Un alt studiu, al IDC, indică faptul că Apple a furnizat 41 de milioane de iPhone-uri în trimestrul al doilea al anului, iar Huawei 38,5 milioane.