Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au vorbit despre victoria senzaţională obţinută în semifinale la US Open, contra perechii Henri Kontinen/John Peers, la capătul a trei seturi şi al unei reveniri de senzaţiei.

Conduşi cu 6-1 şi 5-3 în tiebreak-ul setului al doilea, Horia şi „Jules” au avut puterea de a reveni, iar succesul le-a asigurat şi prezenţa la Turneul Campionilor de la Londra, competiţie care va avea loc în luna noiembrie.

Imediat după meci, Horia a vorbit despre cum s-a simţit din teren victoria contra primilor favoriţi ai competiţiei: „Ei au început foarte bine meciul. Noi nu am intrat foarte conectaţi, dar a trebuit să ne revenim. Aveau un serviciu bun, însă ne-am zis că dacă noi vom începe să servim bine, oportunităţile se vor ivi. Ne-am concentrat şi aşa am reuşit să ajungem în tiebreak în setul doi. E un sentiment minunat doar să participi la un Grand Slam, cu atât mai mult să ajungi în finală. Pentru asta muncim, asta ne motivează”, a spus Tecău, completat de partenerul său: „Sunt o pereche puternică. Nu ştiam că nu au pierdut set până azi, dar am văzut încă din primul set cât de buni sunt. A fost un meci greu, dar suntem mândri de lupta pe care am dus-o. Eram mândri de cum am jucat şi dacă pierdeam.”

Pentru Horia tecău, finala pe care o va juca fie împotriva spaniolilor Marc Lopez şi Feliciano Lopez, fie împotriva fraţilor Bryan nu e singurul meci pe care-l mai are de disputat la US Open. Românul e calificat în semifinale la dublu mixt, alături de Coco Vandeweghe, şi va evolua pentru un loc în marea finală contra perechii englezo-elveţiene Jamie Murray/Martina Hingis.