Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susţine că în România sunt 1.100 persoane, în general vedete, afectate de plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copiilor. Ministrul a precizat că cea mai mică îndemnizaţie din România este de 270 de euro.

„Cea mai mică indemnizaţie din România este 270 euro. Sunt nişte doamne, nişte domni, afectaţi de aceasta măsură. Sunt 1.100 în toată ţara, în general vedete, persoane care au avut salarii foarte mari şi şi-au făcut anumite planuri şi sunt frustrate că am redus această indemnizaţie. 35.000 euro lunar era indemnizaţia maximă care se plătea în România. 35.000 euro însemnă o garsonieră. Pe de altă parte, sunt foarte mulţi care trăiesc în sărăcie”, a declarat Olguţa Vasilescu la Antena 3.

Ministrul Muncii a făcut referire şi la vedeta TV, Gabriela Cristea, cea care a criticat-o pentru plafonarea indemnizaţiei.

„Doamna a scris pe Facebook, m-a făcut incompetentă că nu ştiu că în Germania toate mamele primesc 1800 euro. Nu e adevărat, 1800 e maximum. Nu am exerciţiul emisiunilor de cancan până la ora 24.00, nu intru în dezbateri. Înţeleg că îşi dorea o indemnizaţie mai mare”, a mai spus Olguţa Vasilescu.

Olguța Vasilescu a intrat în conflict cu vedeta TV Gabriela Cristea, după ce ministrul Muncii a afirmat că indemnizațiile pentru mame puteau fi total eliminate. Cristea i-a răspuns pe Facebook, iar scandalul s-a mutat în online, acolo unde Olguța Vasilescu a distribuit un link cu salariul vedetei.

Totul a pornit de la declarația făcută de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în timpul dezbaterilor din comisia de specialitate din Senat referitoare la ordonanța privind plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului. Olguța Vasilescu spunea că acestea sunt”îndestulătoare” și că ar fi putut fi eliminate cu totul indemnizațiile.

Despre această declaraţie, Olguţa Vasilescu a spus că este a fost scoasă din context. „Îi răspuneam unei doamne senator de la USR care spunea dacă nu este pe principiul contributivităţii de ce le mai daţi”.