Barcelona, Madrid și Londra se numără printre cele mai căutate destinații de toamnă pentru vacanțele scurte, care includ și sfârșitul de săptămână. Însă agențiile de turism au oferte și la Disneyland pentru familiile cu copii, dar și la Dublin.

„Cele mai căutate destinații de toamnă sunt în acest an Barcelona, Madrid și Londra. Însă sunt deja solicitări pentru city break-uri tematice de tipul Piețelor de Crăciun, printre destinațiile pe care le promovăm constant și cu succes în ultimii ani fiind Praga și Viena”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cosmin Marinof, director național de vânzări TUI TravelCenter/Eurolines.

De exemplu, trei nopți de cazare la un hotel de trei stele din Barcelona, cu mic dejun, în perioada 19-22 noiembrie și bilet de avion inclus costă 179 de euro/persoană. Iar o minivacanță la Amsterdam, la începutul lui decembrie, costă 229 de euro/persoană. În preț sunt incluse trei nopți de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun și biletul de avion.

Agenția Paralela 45 are o ofertă pentru Dublin. O excursie de trei nopți, cazare la un hotel de trei stele cu mic dejun, bilet de avion și tur de oraș cu ghid local costă de la 375 de euro/persoană.

Iar Happy Tour propune o mini vacanță la Disneyland. Prețul este 429 de euro/adult și 233 de euro/copil, fiind incluse trei nopți de cazare cu demipensiune, bilete de intrare în parcuri pe durata întregii șederi și biletul de avion.

„Este o iesire în familie diferită de un city break clasic, unde accentul se pune pe vizitarea unor obiective turistice. La Disneyland, și adulții se simt copii. Anul acesta mai mult ca oricând Disneyland oferă și mai multă distracție vizitatorilor și programe speciale întrucât împlinește 25 de ani de existență”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Daniela Toncu, head of leisure la Happy Tour