Patru cetățeni români au fost ajutați, prin Celula de Criză a Ministerului de Externe, să părăsească zona afectată de uraganul Irma, MAE având în continuare în atenție situația din Statele Unite ale Americii.

”Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), activată din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice din zona calamitată după trecerea uraganului Irma îşi continuă activitatea prin toate structurile componente, active şi operaţionale 24/7 pentru sprijinirea tuturor cetăţenilor români afectaţi. Până în prezent, în urma demersurilor susţinute întreprinse de Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe, un număr de patru cetăţeni români au părăsit zona afectată. Doi cetățeni români au fost evacuaţi prin Guadelupa, teritoriu francez de peste mări, urmând a-și continua călătoria către destinațiile finale. Alți doi cetățeni români, au fost evacuați în Puerto Rico, urmând să se îmbarce cu destinația New York, ambasada României la Washington fiind în legătură cu aceștia”, precizează MAE.

Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate menține legătura cu membrii de familiilor cetăţenilor români aflaţi în zona afectată și reiterează recomandările adresate cetățenilor români din zona
afectată de a urmări atenţionările de călătorie referitoare la condițiile meteorologice severe care afectează zona şi de a respecta instrucțiunile autorităților locale.