Marți, 12 septembrie a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum județean dintre localitățile Focșani-Golești, Vârteșcoiu-Odobești, cu conectivitate directă la reteaua TEN-T”.

Proiectul – în valoare totală de aproape 47 milioane de lei, din care peste 39 milioane reprezintă fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, are ca obiectiv principal creșterea nivelului de accesibilitate a orașului Odobești și a comunelor Golești, Cotești, Cîrligele, Câmpineanca și Vârteșcoiu la rețeaua TEN-T – drum european E 85, prin reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 205C.

Astfel, în cadrul lucrărilor de investiții care se vor desfășura pe parcursul a 58 de luni, peste 15 km de drumuri județene vor fi reconstruite/ modernizate și conectate la TEN-T, ceea ce va asigura, la finalul lucrărilor, accesul a peste 29 mii persoane la infrastructura rutieră modernizată.

De un drum modernizat și de reducerea semnificativă a timpului de transport vor beneficia nu doar locuitorii din zona și participanții la trafic, ci și agenții economici din zona traversată de drumul județean DJ 205C, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritate de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multi-modale.

Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 are ca obiectiv general creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să îşi poată gestiona în mod eficient resursele şi să îşi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic. Aceste obiective sunt traduse în 11 axe prioritare plus o axă de asistenţă tehnică, care au în total o alocare estimată de 8,2 miliarde de euro, din care 6,6 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), iar 1,6 miliarde de euro – contribuţie naţională.