Consiliul de Securitate al ONU se va întruni vineri, la cererea Statelor Unite, pentru a discuta despre ultimul test balistic efectuat de regimul de la Phenian, informează Reuters și CNN.

Ședința Consiliului de Securitate al ONU va avea loc la ora 21, ora României.

Oficialii Statelor Unite au cerut convocarea de urgență a Consiliului, după ce regimul de la Phenian a efectuat un nou test cu rachetă balistică. Proiectilul nord-coreean a traversat spațiul aerian al Japoniei, la doar două săptămâni după un test similar.

La 12 septembrie, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în unanimitate rezoluția înaintată de Statele Unite care prevede impunerea de noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord. Cu o săptămână mai devreme, regimul de la Phenian a anunțat că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, reprezentând cel mai mare test nuclear al Coreei de Nord.

După noile sancțiuni adoptate de ONU, Coreea de Nord a avertizat că va provoca ”cea mai mare durere și suferință” Statelor Unite. În plus, Phenianul a anunțat că își va dubla eforturile pentru a-și spori puterea națională.