Barcelona, Madrid și Valencia sunt este orașele din Spania în care se închiriază cele mai multe apartamente pentru turiști, informează cotidianul iberic El Pais. În luna iulie, Spania a primit un număr record de turiști străini: 10,51 de milioane.

În luna iulie existau 31 de localități spaniole cu peste 1500 de prorietăți de închiriat pentru turiști. Cele mai multe se află pe costa Mării Mediterane, conform datelor furnizate de principala platformă din Spania dedicată închirierii locuințelor pentru turiști, Airbnb.

În primele șase luni ale anului, 5,6 milioane de turiști străini au închiriat apartamente pe timpul vacanței, înregistrându-se o creștere de aproape 31% față de perioada similară din 2016, conform Institutului Spaniol de Statistică.

Cele mai multe prorietăți de închiriat se află în Barcelona (22.733 de proprietăți închiriate cel puțin o zi în luna iulie), Madrid (18.433) și Valencia (6.551).

Dacă se măsoară cererea prin numărul de proprietăți pe locuitor, cea mai căutată este localitatea Pollença (Insulele Baleare), cu un apartament închiriat pentru fiecare opt rezidenți, Tarifa (Cádiz), o proprietate pentru fiecare 11 locuitori, Rosas (Gerona) și Alcúdia (Baleares), ambele cu un apartament de închiriat pentru fiecare 12 de locuitori. Datele generale indică faptul că în Spania există o proprietate de închiriat pentru fiecare 182 de locuitori numai pe Airbnb.

Conform Institutului Spaniol de Statistică, în luna iulie a acestui an au vizitat Spania 10,51 de milioane de turiști străini, record absolut pentru această țară.