Până în prezent, Ambasada României la Ciudad de Mexico nu deţine informaţii conform cărora printre victimele cutremurului din Mexic s-ar afla şi cetăţeni români, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„Referitor la cutremurul produs în Mexic, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României în Statele Unite Mexicane, a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, pentru a verifica dacă printre victime sunt cetăţeni români. Până în prezent, Ambasada României la Ciudad de Mexico nu deține informații conform cărora printre victime s-ar afla și cetățeni români”, arată Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă remis miercuri MEDIAFAX.

MAE mai anunţă că au fost primite solicitări de asistență consulară din partea rezidenților români sau a rudelor acestora.

Românii afectaţi de seismul produs în Mexic pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 și 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice – 00 52 55 38 833 072.

Peste 138 de persoane au murit în urma unui cutremur puternic ce a afectat centrul statului Mexic, informează Reuters. Mii de persoane au fugit în stradă panicați, iar alte milioane au rămas fără eergie electrică. Primarul orașului Mexico, Angel Mancera, a transmis că cel puțin 44 de clădiri au fost grav avariate sau distruse.