Moscova solicită Washingtonului să stimuleze dialogul cu Phenianul în locul condamnării și amenințărilor ce au ca scop exercitarea presiunii, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în urma unor discuții cu secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, informează Tass.

”Dacă ne rezumăm la condamnări și amenințări cel mai probabil vom antagoniza statele ce sunt dispuse să influențeze. De aceea preferăm să lucrăm cu toate părțile preocupate, să le incităm la dialog”, a afirmat Lavrov.

”Președintele Trump a vorbit despre dezvoltări în state și a folosit termenul „regimuri dure”, a vorbit despre ceea ce pot face Statele Unite Coreei de Nord”, a spus ministrul rus comentând discursul liderului de la Casa Albă de la Adunarea Generală a ONU.

”În principiu avem o poziție: nu suntem dispuși să demonizăm pe nimeni, încercăm mereu să înțelegem care este esența problemei. Cineva este preocupat în privința securității sale, asupra nevoii de a îmbunătăți relații cu vecinii, altcineva are un conflict intern”, a adăugat Lavrov.