Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a condamnat, miercuri după-amiază, ameninţările preşedintelui SUA, Donald Trump, privind „distrugerea” Coreei de Nord, relatează Deutsche Welle.

„Eu mă opun ameninţărilor de acest fel. Considerăm orice formă de soluţie militară drept total inadecvată şi insistăm pentru o soluţie diplomatică”, a declarat Angela Merkel.

„Din punctul meu de vedere, sancţiunile şi aplicarea acestora reprezintă reacţia corectă. Consider că orice altă opţiune în privinţa Coreei de Nord este total greşită”, a subliniat cancelarul Germaniei.

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat marţi, în discursul rostit la ONU, că va „distruge” Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma „misiunea sinucigaşă” de a ameninţa Statele Unite.

„În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigaşă de a ameninţa SUA, vom distruge total Coreea de Nord”, a avertizat Donald Trump de la tribuna Adunării Generale ONU.