Comisia SRI cere Serviciului să-i transmită dacă George Maior şi Florian Coldea s-au aflat acasă la Gabriel Oprea în seara celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezindenţiale din 2009, a precizat, miercuri, preeşdintele Comisiei, Claudiu Manda.

„A ajuns la Comisia de control al activităţii SRI un răspuns de la SRI pentru Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 şi am hotărât în plenul comisiei, în unanimitate, să transmitem noi către SRI o solicitare şi să ne spună în cel mai scurt timp posibil dacă persoanele din conducerea SRI, în speţă domnul Coldea şi domnul Maior, s-au aflat în ziua de… data de…la locuinţa pe care toţi o denumim generic sufrageria domnului Oprea. Astăzi vom transmite către SRI această solicitare şi aşteptăm răspunsul de la ea”, a spus Manda, după şedinţa Comisiei SRI.

El a precizat că procedura prevede că SRI nu poate transmiste răspunsuri direct Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009.

„Aşa e procedura. Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 a solicitat SRI nişte detalii. SRI nu poate să transmită comisiei de anchetă, ci acestei comisii (de control SRI, n.r.). Avem un răspuns, dar nu pot să dau răspunsul. Vom decide săptămâna viitoare dacă documentul îl vom transmite Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 sau dacă vom primi până la un anumit moment un răspuns din partea SRI mai detaliat, să vedem cât din ce conţine acel răspuns detaliat îl putem pune la dispoziţia Comisiei de anchetă”, a adăugat Manda.