Președintele Klaus Iohannis, împreună cu soția, s-au aflat printre invitații președintelui SUA, Donald Trump, la recepția oferită pentru șefii de delegații la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a ONU, care se desfășoară la New York.

Klaus Iohannis a postat pe contul său de Facebook o fotografie care-l înfățișează alături de soția sa, Carmen, și de Melania și Donald Trump, însoțită de comentariul: ”Alături de Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, la recepția oferită în onoarea șefilor de delegaţii participanți la Adunarea Generală a ONU”.

Președintele Iohannis urmează să țină un discurs în fața Adunării Generale ONU la ora locală 17.00 (ora 00.00, ora României).

Tot miercuri, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, la New York, cu secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, căruia i-a prezentat argumentele candidaturii României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

”Klaus Iohannis a evidențiat ‎implicarea României în susținerea procesului demarat de secretarul general ONU privind eficientizarea și reformarea organizației astfel încât ONU să acționeze de o manieră mai promptă și eficientă pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitatea internațională. În același timp, președintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de susținere a misiunilor ONU de menținere a păcii. Președintele României a prezentat, de asemenea, argumentele candidaturii României pentru un nou mandat la Consiliul de Securitate ONU”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.