Senatorul PNL Florin Cîțu a declarat, joi, că a depus un amendament, atât la Comisia economică, cât și la Comisia de buget-finanțe din Senat, la legea privind plata TVA defalcat prin care aplicarea acestei proceduri să fie opțională pentru firme.

”Am depus la Comisia economică și la Comisia de buget-finanțe un amendament la legea pentru plata TVA defalcat, care este susținut în totalitate de mediul de afaceri, care face aplicarea acestei legi opțională, menținând aplicarea stimulentelor fiscale pe care Guvernul le-a propus pentru primele trei luni”, a anunțat senatorul PNL Florin Cîțu.

Totodată, Câțu a anunțat că va propune un proiect de lege care vizează debirocratizarea sistemului public. Conform propunerii, se va interzice instituțiilor statului să ceară de la persoane fizice sau juridice informații deja existente la alte instituții publice.

”Luni, în cadrul Biroului Politic Executiv voi face o propunere legislativă pentru debirocratizarea sistemului public, cu un articol unic. Se va interzice instituțiilor de stat, publice de a cere informații de la persoane fizice sau persoane juridice dacă acea informație este deja existentă la una din instituțiile publice. Există o perioadă de grație de 12 luni pentru a permite instituțiilor publice să își pună în ordine, după 27 de ani, un sistem prin care să nu ne mai facă pe noi să ne mai plimbăm de la o instituție la alta cu documente. E o propunere pe care o voi face conducerii PNL și sper să am succes”, a mai spus Cîțu.