O femeie din Moinești a reclamat la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Bacău că angajata unui magazin din oraș ”face ochi dulci” bărbaţilor, inclusiv soţului ei. O altă reclamaţie inedită a fost făcută la sfârşitul lunii mai, când un bărbat a cerut înlocuirea unor prepeliţe.

Femeia din Moinești a făcut o sesizare scrisă la CJPC Bacău, reclamând că angajata unui magazin din apropierea casei ”face ochi dulci” clienților, iar soțul acesteia s-ar afla printre ”victime”.

”O doamnă reclama o angajată de la un magazin de pe lângă domiciliul dânsei, că face ochi dulci bărbaților și soțului ei și că acesta când ajunge acasă devine violent. Acolo nu avem noi competență de control. I-am sugerat, i-am recomandat doamnei, în cazul în care este vorba de violență, să se adreseze Poliției, instituțiilor abilitate. A fost o sesizare în scris”,Alin Năstasă, directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bacău, întrebat despre reclamaţiile ciudate primite de-a lungul timpului de inspectori.

În fiecare an, la sediul instituției sunt primite zeci de apeluri cu reclamaţii inedite.

O altă sesizare a fost făcută în luna mai, când un băcăuan a reclamat la OPC că a cumpărat 40 de prepelițe la ofertă, însă, în loc de patru femele și un mascul, a primit patru masculi și o femelă.

”Le-a achizionat. Era un fel de ofertă, la cinci prepelițe primea patru femele și un mascul. A luat în total 40, pui, iar proporția era inversă. Probabil omul le cumpărase pentru ouă. A făcut sesizare, noi am demarat cercetarea, operatorul economic și-a dat seama că a greșit și a remediat situația. S-a dispus înlocuirea prepelițelor, conform ofertei inițiale”, a spus Alin Năstasă.

O altă perasoană a sesizat, în luna august, faptul că a cumpărat o jucărie pentru copii cu vârsta de peste trei ani, din mall-ul din Bacău, iar când i-a dăruit-o fiicei sale, păpușa pronunţa cuvinte obscene.

”Un consumator cu domiciliul în Târgu Mureș, venit în Bacău, a cumpărat o jucărie pentru copil de la un magazin de jucării din mall, iar când a ajuns acasă și-a dat seama că, la un moment dat, jucăria pronunța cuvinte obscene. S-a făcut control, s-au confirmat cele relatate în plângere, a fost sancționat operatorul economic și au fost retrase jucăriile de la comercializare”, a precizat Alin Năstasă.