fbpx

Bivolaru avea dreptul să părăsească țara fără nicio restricție.

spot_imgspot_img

La numai șapte zile după ce a fost eliberat din închisoare, iată că Gregorian Bivolaru se confruntă cu noi abuzuri ce sunt flagrante. În urma aplicării unor strategii de rezervă ale României, care a pregătit din timp terenul pentru o eventuală eliberare a sa din închisoare, iată că statul finlandez intră prompt în jocul persecuțiilor acestuia și îi încalcă dreptul la un proces echitabil, prin noua „vânătoare” pe care a declanșat-o la doar o săptămână de la eliberarea sa din penitenciar”, transmite Biroul de presă MISA, într-un comunicat de presă remis duminică MEDIAFAX.

Reprezentanții MISA mai precizează că mandatul „bizar” de arestare preventivă a fost emis „într-un mod ciudat” fără ca lui Gregorian Bivolaru să i se prezinte în prealabil acuzațiile care i se aduc și fără să fi fost citat.

„Este necesar să precizăm de asemenea că, în virtutea drepturilor sale firești ce au fost obținute cu ocazia eliberării condiționate, Gregorian Bivolaru avea dreptul să părăsească țara fără nicio restricție, în cazul în care ar fi decis aceasta. Prin urmare, în niciun caz nu se poate afirma că „a fugit” din țară, așa cum se afirmă într-un mod răutăcios, tendențios și incorect”, se mai arată în comunicat.

Totodată, reprezentanții MISA adaugă că, pe baza informațiilor legale puse la dispoziție de către avocații lui Gregorian Bivolaru, în realitate, în mandatul de arestare preventivă emis de autoritățile finlandeze nu este vorba despre nicio persoană minoră.

Sursa: Mediafax

spot_imgspot_img

Ultimele articole

Articole similare

spot_imgspot_img