Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut, duminică seara, că acuzarea a doi miniştri ai Guvernului în Dosarul Belina de către DNA reprezintă un atac violent asupra Cabinetului, el apreciind că miza o constituie PSD şi coaliţia de guvernare.

„E un al doilea atac violent la o altă putere a statutui, un atac violent la Guvern. Noi discutăm aici despre emiterea unei Hotarâri de Guvern, care face parte din cele câteva sute sau mii care au fost adoptate în România şi anume transfer de proprietate din domeniul public în domeniul public, pe 5 ani. Noi discutăm despre un transfer nu către un privat, ci către o instituţie publică, un Consiliu Judeţean”, a spus Dragnea la Antena 3.

El a opinat că în cazul Dosarului Belina miza nu mai este el personal, ci a devenit PSD, întrucât DNA a pus sub acuzare miniştri foarte importanţi ai formaţiunii.

Dragnea a arătat că, în opinia sa, acţiunea DNA are ca motivare „dorinţa de a preveni un Raport rău”, el referindu-se la Raportul pe care Inspecţia Judiciară trebuie să îl prezinte.

„Am primit mesaje că vor să-mi ia şi copilul. E un atac şi la domnul Tăriceanu, la coaliţie. Eu, domnul Tăriceanu, PSD, Guvernul suntem ţintă”, a susţinut Dragnea.

El a spus că nu am fost chemat la DNA pentru a da explicaţii în acest dosar.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie chemat la DNA, Dragnea a răspuns: „Cred că da. În (dosarul n.r.) ăsta, în altele…”

Dragnea a evitat să se pronunţe asupra posibilităţii ca vicepremierul Sevil Shhaideh să demisioneze, menţionând că va exista o discuţie luni în BPN, unde se va pronunţa atât el cât şi premierul Tudose pe această speţă.

Vicepremierului Sevil Shhaideh a fost pusă vineri sub urmărire penală de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina”, dosar în care DNA cere și încuviințarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene.

Procurorii cer urmărirea penală pentru Rovana Plumb în legătură cu săvârșirea complicității la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcției ministeriale.