Directorul general interimar al TVR, Doina Gradea, a precizat, miercuri, după ce a fost votată de plenul reunit în această funcţie, că nu îi place faptul că jurnaliştii de la Televiziunea publică exprimă opinii politice în mediul online, ea apreciind că aceştia trebuie să fie imparţiali.

Întrebată ce nu îi nu place la TVR, în acest moment, Gradea a răspuns: „Nu-mi place că oamenii, colegii din TVR, au opinii politice de o parte sau de alta. Noi trebuie să fim imparţiali, ca jurnalişti, toţi jurnaliştii, dar în special cei de la Televiziunea publică”.

„Asta nu e reflectat pe post. Consider că ştirile de la TVR sunt cele mai corecte, îmi plac ştirile de la TVR, dar opţiunile pe care le exprimă în mediul online fac parte din statutul jurnalistului TVR şi atunci, personal, nu sunt de acord ca jurnaliştii, oriunde ar lucra, să îşi exprime poziţia politică. Ei trebuie să fie imparţiali”, a adăugat Gradea, care a precizat că ea nu are nicio legătură cu politicul, dimpotrivă.

„Sunt un profesionist, o spun fără modestie”, a subliniat Gradea.

Ea a menţionat că ar dori să nu mai existe emisiuni cu rating zero difuzate de TVR.

„Nu aş vrea să decid eliminarea lor până când nu identificăm care sunt problemele cu acele emisiuni. Sunt emisiuni care au rating foarte scăzut, aproape de zero, şi asta nu trebuie să se mai întâmple. Când ai rating aproape de zero înseamnă că nu se uită nimeni la tine, sau eventual doar membrii familiei”, a mai spus Gradea.

Plenul comun al Senatului şi Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, cu majoritate, fiind contabilizate 24 de voturi „împotrivă”, numirea Doinei Gradea în funcţia de director general interimar al TVR.