Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, sumele necesare pentru plățile directe în agricultură din sectorul vegetal, plafoanele alocate ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic și schema de sprijin pentru oi și capre.

”Suma totală necesară aplicării schemelor de plăți directe în sectorul vegetal este de 1,574 miliarde euro, din care 919,14 milioane euro pentru schema de plată unică pe suprafață, 97,07 milioane euro pentru plata redistributivă, 540,4 milioane euro pentru plata pentru înverzire și 18,01 milioane euro pentru tinerii fermieri”, informează Executivul.

De asemenea, au fost aprobate plafoanele alocate ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic, iar cuantumul acestora pentru anul de plată 2017 au fost stabilite astfel: 24,08 milioane euro pentru schema decuplată de producție, specia bovine, în sectorul lapte; 101,2 milioane euro pentru sectorul carne, specia bovine; 50,78 milioane euro pentru speciile ovine/caprine.

”Totodată, Executivul a aprobat plafonul de 48,5 milioane euro, aferent plății directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine care se acordă pentru anul de cerere 2017. Cuantumul pentru această schemă se calculează prin raportarea plafonului la efectivul de animale eligibile”, precizează sursa citată.

Plățile se acordă, în lei, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în anii 2017 și 2018.