Barca feminină de 8+1 a României a câştigat duminică titlul mondial la Sarasota-Bradenton (Statele Unite), în proba de dublu vâsle categoria uşoară.

Echipajul format din Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrila, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Iuliana Popa, Adelina Boguş, Laura Oprea şi Daniela Druncea a adus a doua medalie pentru delegaţia României, după titlul cucerit sâmbătă de Ioana Livia Lehaci şi Gianina Beleagă în proba de dublu vâsle categoria uşoară.

În prima jumătate a cursei, lupta a fost cu Marea Britanie şi Noua Zeelandă, avansul fiind de 30 de sutimi la 500 de metri şi 26 de sutimi la 1.000 de metri. În partea a doua cursei, Marea Britanie a cedat ritmului impus de România, dar a intrat în cursa pentru medalii Canada. La 1.500 de metri, tricolorele au avut un avans de numai 22 de secunde faţă de Noua Zeelandă, dar pe final şi-au pus în valoare sprintul şi au fost irezistibile.

33 de medalii de aur la Campionatele Mondiale de seniori, este noul reper în istoria canotajului românesc după cele două titluri cucerite de Federaţia de specialitate în Statele Unite