Gazonul montat în centrul orașului Sebeș, județul Alba, a costat aproape cât cel de pe Stadionul Național, și s-a uscat, în mai multe locuri, după doar două luni, transmite corespondentul TENEWS.

Un metru pătrat de rulou de gazon montat în centrul municipiului Sebeș a costat 6,8 euro, puțin mai ieftin decât un metru pătrat de pe Național Arena, care a fost 8,4 euro. Gazonul din Sebeș s-a uscat, însă, la două luni după ce a fost pus, stârnind multe controverse în mediul online, însă Primăria oraşului a anunțat că a fost înlocuit pe cheltuiala firmei de la care s-a achiziționat, fiind în garanție.

„De la începutul anului, în Sebeș s-au îmbrăcat cu rulouri de gazon natural 9.564,8 metri pătraţi, iar prețul pentru un metru pătrat a fost 31,4 lei, care a inclus decopertarea suprafețelor, nivelarea terenului, umplerea cu pământ, montarea, administrarea de îngrășământ chimic și transport”,, se aratp într-un răspuns emis de Primăria Sebeș, la solicitarea corespondentului MEDIAFAX.

Rulourile de gazon din centrul orașului au costat peste 300.000 de euro, iar oamenii spun că acești bani ar fi putut fi alocați pentru investiții mai importante pentru comunitate.

”Gazonul a fost scump și de slabă calitate. Mai bine să se facă investiții în spitalul Municipal Sebeș, pentru a avea și noi unde să ne tratăm”, a spus un cetățean.

Gazonul de pe Stadionul Național Arena, ce are o suprafață de 7.140 de metri pătrați, a costat 60.000 de euro, fiind schimbat în vară.

Gazonul din Sebeș care s-a uscat, a fost înlocuit pe cheltuiala firmei de la care s-a achiziționat, fiind în garanție, a transmis primăria.

„În ceea ce priveşte motivul uscării rulourilor de gazon de pe centrul municipiului Sebeş (str.Lucian Blaga, respectiv zona din faţa zidului de fortificaţie al Bisericii Evanghelice), a fost din cauza razelor solare reflectate de către zidul bisericii fortificate direct pe brazdele înierbate, proaspăt montate, ținându-se cont de temperaturile foarte ridicate din perioada respectivă. Menţionăm fapul că udarea «insuficientă» nu este un motiv real şi justificat, deoarece în cazul acesta întregul lot, ba chiar toată suprafaţa respectivă plus cele învecinate ar fi fost uscate ca şi cea în cauză. Rulourile/brazdele înierbate afectate au fost înlocuite deja cu altele, această lucrare plus noul material (rulourile înierbate/ brazdele înierbate) au intrat în garanţie, costul fiind suportat în întregime de către firma care a asigurat montajul. În ceea ce priveşte uscarea marginilor gazonului montat anul acesta, motivul este de asemenea înfierbântarea marginilor rulourilor datorată bordurilor încinse în urma razelor solare și a temperaturilor ridicate”, explică reprezentanții Primăriei Sebeș.