Premierul Ungariei, Viktor Orban, a participat, sâmbătă, la o procesiune prin centrul municipiului Cluj-Napoca, alături de peste 1.000 de persoane, de la Biserica Reformată Centrală până la Institutul Teologic Protestant, unde a avut loc ceremonia de inaugurare a clădirii renovate a institutului.

Viktor Orban a asistat, sâmbătă, la o slujbă religioasă la Biserica Reformată Centrală din Cluj-Napoca după care a pornit, într-o procesiune de o jumătate de kilometru prin centrul municipiului, alături de peste 1.000 de persoane, majoritatea preoţi reformaţi, evaghelici şi unitarieni din Bazinul Carpatic, şi care a avut în frunte o fanfară, până la Institutul Teologic Protestant din Piaţa Avram Iancu, mulţimea blocând o bandă de circulaţie.

La Institutul Teologic Protestant, Orban a participat la ceremonia de inaugurare a clădirii renovate a acestuia, la dezvelirea bustului unui episcop reformat din secolul al XIX-lea, Szasz Domokos, şi la inaugurarea Muzeului Reformat.

La ceremonie, premierul Ungariei a susţinut un discurs care nu a fost tradus în limba română.

În cursul zilei de duminică, Viktor Orban va asista la sfinţirea bisericii reformate din comuna Floreşti de lângă Cluj-Napoca, iar luni va participa la Oradea la deschiderea anului universitar la Universitatea Partium.