Președintele României, Klaus Iohannis, va fi prezent, luni, la Constanța, unde va asista la ceremonia de deschidere a anului universitar, eveniment organizat în Piața Ovidiu, de toate cele trei instituții de învățământ superior de stat din municipiu, transmite corespondentul TENEWS.

Festivitatea de deschidere a noului an universitar va avea loc începând cu ora 11.00, și, în premieră, studenții și profesorii Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” urmează să participe alături de celelalte instituții de învățământ superior de stat din Constanța, Universitatea „Ovidius” și Universitatea Maritimă.

Evenimentul la care va participa și preşedintele României, Klaus Iohannis, este dedicat memoriei poetului roman Publius Ovidius Naso, de la a cărui trecere în eternitate se împlinesc 2.000 de ani.

Potrivit Primăriei Constanța, accesul publicului se va face între orele 09.30 – 10.30, iar pentru ca manifestarea să se desfăşoare în condiții de siguranță, accesul autovehiculelor în zona peninsulară a Constanței, în intervalul orar 08.00 – 13.00, se va realiza prin prezentarea unui act de identitate din care rezultă că utilizatorul autoturismului domiciliază în zona afectată de restricții – în cazul riveranilor, sau al unui permis de trecere eliberat de autoritățile competente.

Totodată, maşinile care aprovizionează agenții economici aflați în zona de siguranță vor avea acces au putut intra doar până la ora 07.00, iar accesul taxiurilor, mijloacelor de transport particular în interiorul perimetrului de siguranță, va fi interzis, cu excepția autovehiculelor aparținând instituțiilor publice/persoanelor invitate/ acreditate să participe la acest eveniment.

Pentru evitarea aglomerației şi crearea de ambuteiaje în trafic, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța va asigura transportul persoanelor care vor participa la acest eveniment, prin prelungirea liniilor de autobuze 42 și 48 până la Poarta 1, în intervalul orar 09.00 – 13.00.