fbpx

Iohannis, după întâlnirea cu președinta croată: Relaţiile economice pot fi îmbunătăţite

spot_imgspot_img

Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Republicii Croaţia, Kolinda Grabar-Kitarovic, au declarat, luni, că își propun dezvoltarea relaţiei economice dintre cele două ţări și au ca obiective comune intrarea în spațiul Schengen și menținerea fondurilor structurale ale Uniunii Europene.

„Această vizită evidențiază importanța pe care o acordăm aprofundării relațiilor bilaterale, dar și unei mai bune colaborări și coordonări în cadrul UE și NATO. Am constatat că nivelul este unul excelent în ceea ce privește dialogul politic. Relațiile economice pot fi considerabil îmbunătățite. Pentru acest scop, mâine se desfășoară un forum economic româno-croat, unde vom participa împreună pentru a încuraja oamenii de afaceri să strângă relația”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, într-o declarație comună de presă cu omologul croat, Kolinda Grabar-Kitarovic.

Croaţia și României au ca obiectiv comun intrarea în spațiul Schengen, iar Croația susținere ridicarea MCV pentru România, a afirmat Kolinda Grabar-Kitarovic, la Palatul Cotroceni.

„Croația susține în mod ferm activarea regimului Schengen (…) Croația este și pentru eliminarea MCV pentru România și Bulgaria. (…) România a atins nivelul reformelor și nu mai este nevoie de criterii afăugate”, a afirmat Kolinda Grabar-Kitarovic.

spot_imgspot_img

Ultimele articole

Articole similare

spot_imgspot_img