Compania Yahoo a anunțat, marți, că toate cele trei miliarde de conturi ale sale au fost compromise în urma atacului cibernetic din 2013, iar hackerii au făcut rost de informații precum numere de telefon, date de naștere și întrebări de securitate ale utilizatorilor, relatează Business Insider.

Anterior, compania estimase că breșa de securitate a afectat aproximativ un miliard de conturi, reprezentând cel mai sever atac cibernetic din istorie.

Potrivit comunicatului Yahoo, hackerii nu au intrat în posesia unor parole pentru alte conturi, a unor date privind carduri de credit sau a unor informații despre conturi bancare.

„În urma unei investigații, cu ajutorul unor experți criminaliști din exterior, [credem] că toate conturile utilizatorilor Yahoo au fost afectate de furtul de informații din august 2013”, a precizat Suzanne Philion, un purtător de cuvânt al companiei.

Compania fondată în statul american California și deținută în prezent de Verizon Communications a mai anunțat că va trimite notificări prin e-mail către conturile utilizatorilor care nu au fost informați în 2016. În plus, Yahoo va solicita modificarea parolelor și va invalida întrebările și răspunsurilede securitate necriptate.

Pentru a pune situația în perspectivă, Yahoo are mai mulți utilizatori decât platformele de socializare Facebook, Instagram și Twitter la un loc.