Liviu Dragnea a avut miercuri un mesaj pentru bărbatul care l-a așteptat cu cătușe la instanța supremă, spunând că acesta ar trebui să le pregătească pentru cel sau cea care l-a instigat. Dragnea a mai afirmat că a văzut metode la instanță care i-au amintit de cele sovietice.

„Ce am văzut la Înalta Curte mi-a adus aminte de metodele sovietice, în care justiția nu trebuia făcută în sala de judecată, iar în presă era o campanie construită că cineva e deja vinovat. Am văzut că cineva flutura niște cătuse, să le pregătească pentru cel sau cea care i-a instigat. Domnul care era cu catușe a venit apoi la mine pe hol. Era supărat că a primit o amendă”, a declarat Liviu Dragnea, despre incidentul de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cu privire la prezența unor susținători PSD, care au îmbrâncit jurnaliștii, Dragnea a afirmat că nu a chemat pe nimeni.

„La ieșire nu am chemat pe nimeni, nu am solicitat nici SPP, nu am SPP de când sunt președintele Camerei Deputaților. Și eu am fost surprins și eu, îmi puneam întrebări cine e acolo, nu știu dacă e fost întâmplare, dar o să mai discutăm”, a mai spus Dragnea.

Marți, la intrarea în instanţa supremă, Liviu Dragnea a fost întâmpinat de câțiva protestari care au strigat lozinci la adresa liderului PSD precum: „Justiție, nu corupție!”, „La pușcărie!”, fluturând cătușe. La ieșirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe lângă cei aproximativ zece protestari, se aflau și câțiva indivizi, susținători ai lui Dragnea, care au îmbrâncit jurnaliștii și protestatarii. Prezent la termenul de la instanţa supremă, Codrin Ștefănescu a precizat că susținătorii lui Liviu Dragnea sunt colegi de partid..

Unul dintre protestatari a susținut că a fost agresat, două persoane fiind duse la secția de poliție. Ulterior, jandarmii au dispus două amenzi de 200 de lei pentru participarea la scandal, și una de 1000 lei pentru adunare publică nedeclarată.