Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seara, că România nu se va împrumuta ”un leu” de la FMI, acuzând prognozele eronate ale specialiștilor Fondului de până acum.

”În niciun caz (nu pregătim un împrumut de la FMI- n.r.). Le-am spus-o și lor, fiindcă la ce prognoze au făcut și la cum s-au purtat cu noi, cred că ar trebui să fim într-o disperare la care nici să nu ne mai folosească dacă luăm bani de la ei. Nu vom lua un leu de la FMI”, a spus Mihai Tudose la Antena 3.

El a mai spus că sunt alte instrumente, dacă va fi nevoie de finanțare.

”Au ieșit senini și au spus «știți, noi am cam greșit un pic». Cam mult au greșit, fiindcă au stricat viața unei țări și a oamenilor într-un mod dezastruos. Acum au greșit o prognoză, au greșit-o pe a doua. Eu mi-am făcut datoria să îi chem și să le spun că s-ar putea să nu mai vorbim deloc cu ei, nici măcar în vizite de curtoazie dacă o greșesc și pe a treia. Au devenit un pic mai prudenți. Eu nu vorbesc de FMI ca structură, dar oamenii care au venit aici… Nu știu care e baza de selecție, dar nu prea le iese”, a fost reproșul premierului la adresa FMI.