Șase avioane militare americane, printre care și două bombardiere supersonice B-1B Lancer, au participat la un exercițiu militar în Peninsula Coreea reprezentând demonstrație de forță a Armatei SUA, pe fondul tensiunilor generate de repetatele teste balistice și nucleare ale regimului de la Phenian.

Anunțul a fost făcut marți de Armata sud-coreeană, care a participat și ea la acest exercițiu, relatează site-ul agenției de presă Reuters.

Avioanele de luptă ale Armatei SUA au fost acompaniate de avioane de vânătoare F-15K, ce aparțin Armatei sud-coreene. Potrivit unui comunicat al Șefului de Stat Major al Armatei Coreei de Sud, avioanele au decolat de la o baza amplasată pe Insula Guam.

Odată intrate în spațiul aerian al Coreei de Sud, cele două bombardiere americane au executat mai multe manevre, lansând rachete asupra unor ținte amplasate în apele teritoriale sud-coreene, aflate în estul Peninsulei. Ulterior, avioanele de luptă au survolat teritoriul Coreei de Sud și au executat manevre similare în apele dintre China și Peninsula Coreea.

Potrivit Armatei sud-coreene, aceste manevre fac parte din exercițiile militare comune programate, au rolul de a consolida capacitățile de apărare ale Seulului și de a sublinia alianța dintre SUA și Coreea de Sud.