Vladimir Putin, președintele Rusiei, l-a asigurat, marți, pe Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, că Moscova va lua toate măsurile necesare pentru soluționarea conflictului din Transnistria, relatează site-ul agenției Tass.

Președintele Rusiei și Igor Dodon au avut, marți, o întâlnire, la Soci, cei doi lideri participând la reuniunea Consiliului șefilor de stat din CSI și a Consiliului Economic Eurasiatic.

”Vom face tot ceea ce este necesar pentru soluționarea conflictului transnistrean. Vom garanta cu siguranță acele înțelegeri care pot și care trebuie să apară pentru a rezolva această problemă o dată pentru totdeauna în interesul tuturor persoanelor care trăiesc acolo”, i-a transmis Putin lui Dodon.

De cealaltă parte, președintele Republicii Moldova și-a exprimat recunoștința față de Rusia pentru poziția Moscovei în procesul de rezolvare a conflictului din Transnistria.

”Sunt convins că va exista un parlament pro-moldovenesc la Chișinău care se va orienta spre rezolvarea acestei probleme foarte importante”, a afirmat Dodon, făcând referire la problema transnistreană.

În plus, Putin a afirmat că apreciază eforturile lui Dodon pentru normalizarea relațiilor dintre Moscova și Chișinău.

”Apreciez eforturile dumneavoastră de a normaliza relațiile ruso-moldovene. Vedem că acest proces nu este ușor, dar plecăm de la faptul că atât poporul moldovean, cât și poporul Federației Ruse sunt interesate de o evoluție pozitivă a relațiilor bilaterale”, a adăugat liderul de la Kremlin.