Spitalul Premiere din Timișoara, cea mai mare unitate medicală privată din vestul țării, a realizat investiţii de cinci milioane de euro anul acesta, pentru a dezvolta serviciile oferite pacienților, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În total, în anul 2017 valoarea investițiilor în Spitalul Premiere a ajuns la cinci milioane de euro, urmând ca până la sfârșitul anului 2018, planul de investiții să fie completat cu încă trei milioane de euro.

„Noi am demarat procedurile de a dezvolta acest spital de la unul de obstetrică-ginecologie la un spital general, care să poată deservi și alte specialități medicale și chirurgicale necesare tratamentului pacienților din zona de vest a țării. Avem un ambulator cu peste 16 cabinete medicale, care poate deservi un număr de peste 200 de pacienți pe zi”, a declarat, joi, directorul medical al Spitalului Premiere, Radu Prejbeanu.

Directorul medical al Spitalului Premiere a precizat că serviciile și condițiile din unitatea medicală privată din Timișoara sunt la fel ca cele din Occident.

„Nu cred că spitalele din Ungaria sunt mai dotate și medicii din Ungaria sunt mai profesioniști decât noi. Faptul că nu s-au mai făcut investiții în sistemul de stat au determinat pacienții să meargă dincolo, dar acest lucru eu sper să-l oprim și prin activitatea pe care o desfășurăm aici. Vrem să dovedim că cel mai apropiat spital vestic este Spitalul Premiere, și nu cele din Ungaria. Aici avem condiții occidentale”, a afirmat Radu Prejbeanu.

Medicul timișorean spune că, din informațiile pe care le are, românii cheltuiesc anual 400 de milioane de euro în spitalele din Ungaria și în jur de 200 de milioane de euro în cele din Austria.

Spitalul Premiere a luat ființă în anul 2013, având la început 60 de angajați. Acum, numărul angajaților a ajuns la 150. În ceea ce privește cifra de afaceri, aceasta era de două milioane de euro în 2016 și de patru milioane de euro în 2017. Suprafața spitalului este de aproape 5.300 de metri pătraţi, iar unitatea medicală deține 122 de paturi de spitalizare continuă.

În prezent, sunt oferite servicii medicale în 14 specialități. În ultimii patru ani, la Spitalul Premiere au fost tratați peste 13.000 de pacienți și au venit pe lume 6.000 de copii.