După ce a devenit lider mondial, Simona Halep poate obţine şi un titlu onorific pe măsură. Asociaţia Tenisului Feminin (WTA) a nominalizat-o pe Simona la titlul de „cea mai bună jucătoare a anului”, sportiva noastră urmând să afle luni dacă va fi declarată câştigătoare.

Halep, cea mai bună jucătoare a momentului în tenisul mondial, poate fi desemnată şi cea mai bună tenismenă a anului. WTA a nominalizat-o pe Simona la acest titlu prestigios, alături de alte cinci sportive: Garbine Muguruza (Spania, 2 WTA), Jelena Ostapenko (Letonia, 7 WTA), Karolina Pliskova (Cehia, 2 WTA), Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA) şi Venus Williams (SUA, 5 WTA).

Simona nu a mai câştigat niciodată titlul de jucătoarea anului, însă de această dată are un argument serios, ţinând cont că tocmai a urcat în premieră pe locul 1 WTA! Eleva lui Darren Cahill a cucerit un trofeu în 2017, la Madrid, disputând încă patru finale, la Roma, Roland Garros, Cincinnati şi Beijing. Câştigătoarea premiului pentru „cea mai bună jucătoare a anului” va fi aleasă pe baza voturilor exprimate de mai mulţi jurnalişti.