Premierul Mihai Tudose a declarat joi seara, după ședința Cex PSD că Rovana Plumb și Sevil Shhaideh au vrut să demisioneze imediat după apariția anchetei DNA privind cazul Belina, dar la acea vreme le-a oprit ca să nu fie a nu semnal de degringoladă.

„Atât Sevil, cât și Rovana au venit să își prezinte demisiile. Le-am oprit, l-am sunat pe Liviu și am reușit să le oprim tocmai pentru a nu fi un semnal de degringoladă, dar colegele au ajuns la limita răbdării, în special ministrul Sevil”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Premierul a afirmat că speră ca Sevil Shhaideh să accepte să rămână în aparatul guvernamental. Cât privește scandalul dintre premierul Tudose și liderul PSD Liviu Dragnea, premierul a spus: „Nu a fost război. Nu a fost câștigator”.

Rovana Plumb (ministrul delegat pentru fonduri europene), Sevil Shhaideh (viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale) și Răzvan Cuc (ministrul Transporturilor) au anunțat că vor demisiona din Guvern, urmând ca ședința CEx PSD de vineri să decidă înlocuitorii.