fbpx

Studiu: Samsung ar putea câștiga mai mulți bani dacă modelele iPhone X ale Apple au succes

spot_imgspot_img

Samsung ar putea câștiga cu 4 miliarde de dolari mai mult din componentele furnizate pentru iPhone X decât din cele pe care le fabrică pentru telefoanele Galaxy S8, potrivit unei analize realizate de Counterpoint Technology Market Research pentru The Wall Street Journal, citată de Investopedia.

Cele 4 miliarde de dolari sunt așteptate să intre în conturile companiei la 20 de luni după începerea vânzării iPhone X, stabilită în jurul datei de 3 noiembrie, perioadă în care Apple vinde cele mai multe dispozitive după lansare, potrivit Investopedia.

Counterpoint estimează că Apple va vinde 130 de milioane de telefoane iPhone X, ceea ce înseamnă că Samsung va câștiga 110 dolari pentru fiecare telefon până în vara anului 2019. Vânzările la nivel global ale modelului S8 sunt așteptate să ajungă la 50 de milioane, oferind producătorului de telefoane 202 dolari din vânzarea componentelor în primele 20 de luni.

Pentru mai bine de zece ani, Samsung Electronics și Apple au lucrat împreună, Samsung furnizând Apple componente precum cipuri de memorie. Relația de colaborare a avansat în contextul în care Samsung este singurul producător important de display-uri OLED, ecranele flexibile folosite în noile iPhone X. Dacă modelul X al Apple va avea succes, Samsung poate face mai mulți bani din furnizarea de componente decât face din propria linie de smartphone-uri Galaxy 8.

Relația dintre Apple și Samsung ar putea să nu mai dureze mult, având în vedere că Apple intenționează să reducă dependența pe care o are de componentele furnizate de Samsung. Compania americană este în căutare de producători pentru display-urile OLED, susțin surse citate de The Wall Street Journal. Mai mult, Apple încurajează firmele Sharp și Japan Display să își mărească producțiile de display-uri OLED și susține achiziția unității de cipuri a Toshiba Corp de către Bain Capital. Achiziția ar reprezenta alternativa pentru unitatea de cipuri de memorie a Samsung.

spot_imgspot_img

Ultimele articole

Articole similare

spot_imgspot_img