Felix Stroe, desemnat de PSD ministru al Transporturilor în locul lui Răzvan Cuc, este de formație ofițer de marină militară. Stroe a preluat șefia social-democraților din Constanța de la celebrul tandem Mazăre-Constantinescu, dar susține că nu a fost un apropiat al acestora.

Noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, s-a născut în 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. A urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanţa pe care a absolvit-o ca șef de promiție. Și-a continuat studiile la Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti și Facultatea de comandă. Între anii 1978 – 1991 a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare.

Între 2000 şi 2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa. Din 2003 este director al RAJA Constanța, regia locală de apă, iar o vreme a ocupat și funcția de consilier local. În 2015, a fost ales președintele organizației județene Constanța, fiind astfel succesorul tandemului Radu Mazăre-Nicușor Constantinescu la conducerea social-democraților constănțeni. Felix Stroe a fost și consilier local în perioada 2000-2013.

Stroe susținea într-un interviu acordat în noiembrie 2015 pentru info-sud-est.ro că a avut o relație încordată cu Mazăre, fapt ce ar fi determinat retragerea sa din postul de viceprimar. În același interviu, Stroe susținea că nu-l interesează vreo funcție în administrație. ”Vă spun cu toată sinceritatea că nu voi candida niciodată pentru o funcție în planul administrației publice. Nici locale, nici centrale. Mi s-a propus să fiu ministru de trei ori până acum și am refuzat”, a spus Stroe.

Felix Stroe are dublă cetățenie, română și moldovenească, el primind titlul de cetățean de onoare al orașului basarabean Comrat.

Potrivit unei declarații de avere din 2012, Felix Stroe deținea la acel moment nouă terenuri în județele Buzău și Constanța – două moștenite, șapte cumpărate – care însumau peste 90 de hectare. Împreună cu soția, Stroe a edificat două case, una în Constanța și una în județul Buzău. Stroe era acționar la 17 companii, acțiuni care la vremea respectivă valorau împreună aproximativ 600.000 de lei. De la una dintre aceste companii, Felix Stroe avea de încasat circa 407.000 lei.