Autorităţile din judeţul Braşov fac demersuri pentru ca Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav să fie inclus în Master Planul Național de Transport,ca proiect strategic prioritar, vineri fiind chemaţi la discuţii, la Prefectură, cei care pot decide acest lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX

Prefectul județului Braşiv i-a chemat, vineri, pe repezentanţii autorităților locale și pe parlamentarii de Brașov la discuţii pentru a stabili ce trebuie făcut din punct de vedere tehnic pentru ca Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav să fie inclus în Master Planul Naţional de Transport.

„Am convingerea că alături de cei de la Agenția de Dezvoltare 7 Centru, și celelalte instituții guvernamentale se vor implica în realizarea acestui obiectiv. Am stabilit un calendar, împreună cu cei de la ADR 7 Centru și în două săptămâni vom avea un document comun de susținere semnat de toți decidenții. Consider că acesta este un moment zero“, a declarat Marian Rasaliu, prefectul județului Brașov.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a spus că o regiune nu poate exista fără infrastructură, iar Aeroportul este foarte important în zonă.

„Nu poți să faci infrastructură de apă-canal într-o regiune, dacă nu te conectezi la niște stații de epurare, care să preia tot ceea ce are legătură cu acest domeniu. Nu poți să faci o autostradă de un kilometru, doi sau cinci, dacă nu ești conectat la o rețea de autostrăzi națională și europeană. Și un aeroport este tot un domeniu de infrastructură-mobilitate-accesibibilitate. Nu poți să exişti ca infrastructură dacă nu ești conectat într-un plan, într-o strategie. Demersul pe care l-am făcut la ADR 7 Centru în ultima ședință exact în asta constă. L-am adus, din plan județean, în plan regional și acum acest organism împreună cu autoritățile locale și județene și factorii politici la nivel de județ Brașov, Covasna și Harghita să ne ducem mai departe și să ajungem într-un master plan național“, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.

Includerea în Master Planul de Transport ar aduce Aeroportului din Braşov șanse în plus pentru accesarea de fonduri europene destinate construirii Aeroportului, spun reprezentanţii Aeroportului.

La întâlnirea de la Prefectura Braşov au participat mai mulţi parlamentari din judeţ.

Valoarea investiției totale în aeroportul din Braşov se ridică la 57,505 milioane de euro (TVA inclus).

Până în prezent a fost construită o pistă și un gard în jurul terenului.