Festivalul de Jazz Românesc de la Budapesta va avea loc în perioada 24-26 octombrie, la Opus Jazz Club.

Festivalului de Jazz Românesc la Budapesta, aflat la prima ediție, va oferi publicului iubitor de jazz din capital Ungariei ocazia să se întâlnească cu valorile jazzului românesc.

În prima seară vor urca pe scenă muzicieni de jazz recunoscuți atât în România cât și pe plan internațional, cu o demonstrație de forțe și de abilitate muzicală extraordinară. A doua seară publicul va putea descoperi inventivitatea și spiritul de a experimenta ale muzicienilor români iar în ultima seară vor performa tinere talente ale genului.

Programul Festivalului de Jazz Românesc:

24 octombrie, ora 21.00:

Nicolas Simion Group: „Romanian Impressions” (Nadia Trohin – voce, Nicolas Simion – saxes, Sorin Romanescu – chitară, Martin Gjakonovski – contrabass, Silvio Morger – tobe, Mike Roelofs – pian).

Proiectul „Romanian Impressions” este un omagiu adus locurilor natale, oamenilor, folclorului românesc.

25 octombrie, ora 21.00:

Raul Kusak: „Scenes from Memory” (Raul Kusak – pian, efecte electronice).

Compozițiile proiectului „Scenes from Memory” sunt puternice, de însemnătate simbolică pentru istoria personală și profesională a artistului. Suportul instrumental nu se rezumă la pian ci include o varietate de exerciții de sunete construite și redate în timp real, în jurul instrumentului de bază.

26 octombrie, ora 21.00:

One More Minute featuring Petra Acker & Tóth Viktor (Petra Acker – voce, Tóth Viktor – saxofon, Cserkész Norbert – clape, Szerecean Osszián – cajon, percuţie, Szerecean Tihamér – chitară bass).