Preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a declarat, joi, că Elena Udrea relatat în cadrul audierii o declaraţie a generalului Florian Coldea, care spunea că o susţine pe Codruţa Kovesi pentru că „ar fi fost destul de utilă sau foarte utilă” în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2009.

„Ne-a spus un lucru pe care îl considerăm foarte grav: declaraţie a domnului Coldea, spusă doamnei Udrea, atunci când l-a întrebat «De ce o susțineți atât de mult pe doamna Kovesi?», spunea (…) că ar fi fost destul de utilă sau foarte utilă în perspectiva alegerilor prezidenţiale din anul 2009”, a declarat preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda.

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, după audierea sa, joi, în Comisia parlamentară de control al SRI, că există persoane care veneau din partea lui Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, și îi transmiteau ”să se potolească”, în caz contrar urmând să fie arestată.

Ea susține că problemele sale din justiție au fost cauzate de conflictul cu Florian Coldea. ”Sînt cazul emplematic al sistemului care s-a luptat să-i înlăture pe cei care au fost incomozi. Am povestit, la cererea comisiei, de ce cred eu că mi s-a întâmplat mie ce mi s-a întâmplat și de ce am intrat în conflict direct cu domnul Coldea, în primul rând , și cu doamna Kovesi în secundar”, a spus fostul ministru.

Udrea a susținut că generalul Coldea o socotea ”o sursă paralelă de informații pentru președinte, deranjantă chiar”. În consecință, Coldea ar fi vrut arestarea sa. ”Am dat aici exemple de oameni care veneau și îmi spuneau direct din partea lui Coldea că, dacă nu mă potolesc, dacă mai continui să spun anumite lucruri mai departe, dacă sabotez anumite acțiuni ale sistemului (…) am să sfârșesc arestată. Asta în 2013”, a spus Elena Udrea.