Președintele rus Vladimir Putin a declarat, joi, că Statele Unite nu-și îndeplinesc obligațiile prevăzute în tratatele internaționale privind armele chimice și nucleare, relatează site-ul agenției Tass.

„Statele Unite, care au inițiat Convenția privind interzicerea armelor chimice și privind securitatea internațională, nu își îndeplinesc angajamentele și, la ora actuală, este singura și cea mai puternică deținătoare a acestui tip de arme de distrugere în masă”, a spus Putin.

Președintele Rusiei susține că, în ciuda apelurilor repetate pentru cooperare în privința aspectelor globale, SUA au dat dovadă de egoism și au ignorat interesele naționale ale Rusiei în sfera nucleară.

„În plus, SUA au schimbat termenul limită pentru eliminarea armelor sale chimice din 2007 în 2023. Aceasta decizie nu este adecvată pentru o țară care se proclamă campioană în neproliferarea și controlul armamentului. În Rusia, acest proces a fost finalizat la 27 septembrie 2017. Prin urmare, țara noastră a avut o contribuție serioasă la consolidarea securității internaționale”, a mai spus Putin.