Membrii Parlamentului European vor discuta despre hărţuirea sexuală în Uniune, într-o dezbatere în plen care va avea loc marţi, conform unei informări a Legislativului european.

„Ca urmare a scandalului de la Hollywood privind hărțuirea sexuală sistematizată din industria filmului și campania globală #MeToo a femeilor care au povestit abuzurile cu care s-au confruntat, deputații vor discuta despre hărțuirea sexuală în UE, într-o dezbatere de marți seara.Deputații vor întreba Comisia despre măsurile luate în UE pentru a preveni violența sexuală și a sprijini victimele”, se spune în informarea PE.

Comisia parlamentară pentru drepturile femeilor a organizat o audiere publică în iunie 2017 pe tema măsurilor de prevenție și combatere a hărțuirii sexuale la locul de muncă, în locurile publice și în viața politică din UE, reaminteşte PE, menţionând că „rezultatul audierii va contribui la o rezoluție nelegislativă ce va fi adoptată de plen înainte de sfârșitul mandatului”.

„Deputații ar putea să folosească acest prilej pentru a cere tuturor statelor membre să ratifice urgent și să implementeze Convenția de la Istanbul”, se remarcă în informarea PE.