Instanța supremă a decis, marți, ca procurorul Mircea Negulescu să rămână suspendat din magistratură, după ce acesta solicitase să își reia activitate. Decizia este definitivă.

„Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Negulescu Mircea, procuror în cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Câmpina, împotriva Încheierii din 28 februarie 2017, pronuntata de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori în materie disciplinara în dosarul nr.2/P/2017”, este decizia judecătorilor.

Procurorul suspendat Mircea Negulescu le-a spus, luni, magistraților ICCJ că a fost nevoit să plece din Ploiești din cauza mediatizării excesive, precizând că a ajuns în această situație din cauza anchetelor pe care le-a instrumentat.

Magistratul susține că mediatizarea excesivă este rezultatul anchetelor pe care le-a făcut.

„În Ploiești merg doar seara, ca să nu fiu văzut de lume. E nedrept să fiu judecat de o presiune media pe care nu i-o doresc niciunul magistrat. Am soluționat așa cum m-am priceput, nu există niciun dosar cu achitare ce îi este imputat lui Negulescu. Pentru că mi-am făcut treaba am ajuns în situația asta. Stau și tot încasez. Am adus la stat două miliarde de euro în Lukoil. Nu i-a dus Negulescu acasă, ci în țară, ca să fie plătite salariile și pensiile. Nu am putut fi contactat pentru că mi-am închis telefonul, am primit mesaje de amenințare de la ziariști. Nu pot fi considerat de rea-creadință cu presiunea care este și la momentul acesta”, a mai spus Mircea Negulescu.

În replică, reprezentantul Inspecției Judiciare la ședința de judecată le-a spus judecătorilor că măsura suspendării din magistratură a procurorului Mircea Negulescu a fost dispusă pentru a menține încrederea opiniei publice în corpul magistraților.

„CSM a împărtășit punctul de vedere, în sensul că menținerea în funcție a domnului Negulescu poate afecta imaginea și prestigiul justiției, dat fiind faptul că manifestările sale sunt de natură să inducă imaginea unei funcționări incorecte și anormale a sistemului. De asemenea, pot afecta opinia publică în corpul de magistrați”, a spus reprezentantul Inspecției Judiciare.

Procurorul suspendat Mircea Negulescu a stârnit mai multe controverse după ce Inspecţia Judiciară a demarat trei cercetări disciplinare în cazul său, pentru că, printre altele, ar fi cerut unui alt procuror informaţii cu privire la unele interceptări dintr-un dosar.

De asemenea, în spațiul public au apărut mai multe înregistrări din discuții pe care le-ar fi avut cu părți din dosare, aceste aspecte constituind subiectul unor cercetări al Inspecției Judiciare.