Preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, a mărturisit, marţi, că Tottenham Hotspur va solicita o sumă record pentru vânzarea atacantului Harry Kane, în cazul în care formaţia spaniolă va încerca să îl transfere.

Perez susţine că nu a luat în calcul, până în prezent, să îl aducă pe Harry Kane, în ciuda faptului că presa internaţională a anunţat că internaţionalul englez se află pe lista de transferuri a tehnicianului Zinedine Zidane.

„Nu m-am gândit să îl transfer pe Harry Kane. Este un jucător fantastic şi, în plus, e tânăr. Are mult timp la dispoziţie pentru a progresa. Dar noi suntem mulţumiţi de echipa pe care o avem, inclusiv de Benzema”, a declarat Perez pentru postul de radio spaniol Cadena COPE.

Întrebat, în aceeaşi intervenţie la radio, dacă a vorbit cu preşedintele grupării britanice, Daniel Levy, despre aducerea lui Kane, Florentino Perez a replicat: „Nu, pentru că dacă aş întreba de el, mi-ar cere 250 de milioane de euro”.

Conducătorul campioanei en titre a Spaniei şi a Europei a precizat, însă, că are o relaţie excelentă cu conducerea clubului Tottenham, de la care i-a mai transferat pe Luka Modric şi Gareth Bale: „Am construit o prietenie foarte frumoasă, de-a lungul ultimilor ani. De fiecare dată când câştigăm Liga Campionilor, el îmi spune acelaşi lucru: «Îţi mulţumesc că ai câştigat Liga Campionilor cu jucătorii mei!»”.

Recordul mondial de transferuri este deţinut de atacantul brazilian Neymar, transferat, în vară, de Paris Saint-Germain de la FC Barcelona, pentru 222 de milioane de euro.

Kane, în vârstă de 24 de ani, este golgheterul actualului sezon al Ligii Campionilor, cu cinci goluri, la egalitate cu Cristiano Ronaldo. În total, Harry Kane a marcat 13 goluri şi a dat două pase decisive, în 12 meciuri jucate în această stagiune, în campionatul Angliei şi Liga Campionilor.