Artistul american Fats Domino, unul dintre pionerii muzicii rock and roll, a murit miercuri la vârsta de 89 de ani, relatează site-ul BBC News.

Deopotrivă solist și pianist, Fats Domino a inspirat nenumărați artiști rock and roll precum Elvis Presley și formația The Beatles.

Fiica artistului a confirmat decesului, menționând că bărbatul „a fost înconjurat de familie până în ultima clipă”. Antoine ‘Fats’ Domino s-a născut în orașul New Orleans la 26 februarie 1928.

Fats Domino și-a început cariera muzicală în 1949 și a lansat primul album pe disc în același an. „The Fat Man” a fost primul vinil rock and roll care a fost vândut în peste un milion de exemplare.

În 1986, artistul american a primit premiul Grammy pentru realizări deosebite în muzică și a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame. În 1998, președintele american Bill Clinton i-a acordat medalia națională în domeniul artei.

Cele mai cunoscute melodii ale lui Fats Domino sunt „Blueberry Hill”, „Ain’t That A Shame” și „I’m Walking To New Orleans”. Cariera lui s-a întins pe cinci decenii și a înregistrat peste 65 de milioane de albume vândute.

Prestigioasa publicație Rolling Stone l-a inclus pe Fats Domino între cei mai buni 25 de artiști ai tuturor timpurilor. În cadrul unui concert din Las Vegas, Elvis Presley l-a descris pe Fats drept „domnul care a avut o influență imensă asupra carierei mele”.