Denis Manturov, ministrul rus al Comerțului și Industriei, susține că firmele occidentale au fost cele mai afectate de sancțiunile impuse Moscovei de UE, Canada și SUA, în timp ce companiile din Rusia au reușit să se adapteze la noile circumstanțe, informează agenția de știri Tass.

„Nu țara noastră a fost cea care a inițiat situația actuală”, a declarat ministrul rus în cadrul unei sesiuni a Consiliului de Afaceri SUA-Rusia, care a avut loc la New York.

„Companiile occidentale au fost cele care au suportat povara sancțiunilor”, a continuat Manturov, care a adăugat că „economia rusă a devenit complet adaptată la noile circumstanțe”.

Statele Unite, Canada şi Uniunea Europeană au impus sancţiuni Moscovei în legătură cu anexarea regiunii Crimeea şi pentru implicarea în conflictul separatist din estul Ucrainei.

Fosta regiune ucraineană Crimeea a devenit parte a Rusiei în anul 2014, pe fondul protestelor masive de la Kiev, care au condus la înlăturarea preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici.