Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, în şedinţa de luni a Comitetului Executiv, că echipele din Liga 1 şi Liga 2 care au datorii faţă de stat nu vor mai primi licenţa, începând din sezonul următor.

„S-a prezentat raportul de audit în ceea ce priveşte analiza financiară a cluburilor din Liga 1 şi am întărit un principiu care se va aplica din primăvara anului viitor şi din sezonul viitor. Dacă vei avea datorii la bugetul de stat, nu-ţi vei lua licenţa pentru a evolua la nivelul Ligii 1 şi la nivelul Ligii 2. Am aplicat un sistem de monitorizare financiară, astfel încât în doi ani de zile să nu mai avem cluburi aflate în insolvenţă la nivelul Ligii 1”, a declarat Burleanu.

De altfel, problema echipelor cu datorii a fost principalul subiect dezbătut în şedinţa de luni a Comitetului Executiv, chiar dacă Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, a anunţat, de curând, că ar dori discutarea introducerii arbitrajului video în Liga 1.

În acest moment, ACS Poli Timişoara, Gaz Metan Mediaş şi CSM Poli Iaşi sunt echipele din Liga 1 cu cele mai mari datorii către stat.