Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat, luni, la Constanţa, că prin programul „Start Up Nation” vor fi aduşi în economie un număr de 21.000 de antreprenori cu vârsta medie sub 40 de ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit ministrului Ilan Laufer, județul Constanța se este pe locul al treilea la nivel național din punct de vedere al numărului de aplicanții pentru Start Up Nation.

„Din Regiunea de SE avem aproximativ 1.880 de solicitări. Din primii 10.000 de aplicanți la nivel național, aproximativ 870 sunt din județul Constanța. Până în acest moment, am semnat acordurile de finanțare pentru 511 proiecte, restul fiind în proces de finalizare până la data de 15 noiembrie. Sunt deosebit de încântat să văd că acest program inițiat de Guvernul României a captat interesul antreprenorilor într-un interval scurt de timp. Consider că activitatea agenților economici din județul Constanța trebuie susținută, mai ales datorită potențialului de dezvoltare pe care îl are această regiune”, a declarat, luni, Ilan Laufer, la Start Up Nation Summit – Autumn Edition 2017”, eveniment organizat de către Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Constanța, în colaborare cu Universitatea „Ovidius” Constanța (UOC).

Laufer a mai spus că aproape 20 de mii de companii au aplicat în cadrul programului, multe dintre ele obţinând între 95 şi 100 de puncte.

„Partea care mă bucură foarte mult este aceea că sunt foarte multe societăți care au obținut punctajul maxim de 100 de puncte, foarte multe cu 95 de puncte, ceea ce înseamnă că noi ca și guvern ne-am atins, în primul rând, ținta de prioritate în ceea ce privește finanțarea de IMM-uri”, a mai comentat Laufer.

Totodată, ministrul a arătat că unul dintre scopurile acestui proiect este de a crea o generație de antreprenori.

„Am reușit să creăm un interes real pentru antreprenoriat. Am reușit să facem un pas uriaș în dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din România și am reușit să aducem companii care să creeze plus valoare. (…) Vârsta medie a celor care au aplicat este 36 de ani, dintre care 55 la sută sunt bărbați și 45 la sută femei antreprenor. Este o cifră fără precedent, o cifră care ne încurajează foarte mult și am foarte mare încredere că femeie antreprenor sunt foarte bine orientate”, a mai declarat Ilan Laufer.

Potrivit datelor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în topul activităților pentru care s-a solicitat finanțare în cadrul programului Start Up Nation se află producția de mobilier, panificație și mase plastice.