Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, marți, la Palatul Victoria, cu o delegație a Băncii Mondiale care i-a adus la cunoștință că instituția financiară a decis să ofere asistență în ceea ce privește implementarea proiectului autostrăzii Ploiești-Brașov.

Deelegația Băncii Mondiale a fost condusă de către Tatiana Proskuriakova, manager de ţară, care l-a informat pe premierul Tudose de decizia luată de către BM.

”Salutăm decizia Băncii Mondiale de a sprijini modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport din România, domeniu prioritar pentru Guvern. Dorim ca acest proiect de importanță strategică, finanțat de Banca Mondială, să reprezinte începutul unei schimbări de paradigmă în zona investițiilor din infrastructura rutieră”, a declarat premierul Tudose.

Părțile au discutat măsurile necesare demarării proiectului convenindu-se înființarea unui comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, și o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabilă de componenta tehnică.

”La întrevedere au mai participat din partea Guvernului vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, secretarul general al Guvernului, Roxana Bănică, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Maria Magdalena Grigore, și consilierii de stat Daniela Mocanu și Felix Rache”, precizează biroul de presă al Guvernului.