Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunțat vineri dimineața, după incidentul de la stația Metrou Eroilor, că a luat decizia demiterii directorului general al Metrorex, Marin Aldea, și a directorului de Exploatare, Liviu Daniel Dinu.

„Am luat decizia demiterii directorului general și a directorului de exploatare și vă anunț că va începe o anchetă extrem de severă pe care o va conduce secretarul de stat pentru sectorul feroviar, Ninel Cercel”, a spus ministrul Transporturilor, într-o emisiune la TVR.

„Prin această anchetă vom arăta că nu tolerăm indisciplina și lipsa de respect pentru pasageri. Va urma un șir complet de măsuri, inclusiv sesizarea organelor de anchetă penală”, a mai spus Felix Stroe. Oficialul a precizat că circulația metroului în zona afectată va fi reluată în cel mai scurt timp.

Un tren de metrou a oprit la aproximativ 200 de metri de staţia Eroilor, sensul dinspre Politehnica, călătorii fiind evacuaţi, din cauza unui scurtcircuit. Circulaţia trenurilor a fost oprită. Incidentul a avut loc la ora 5.24, pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe firul 1.