Câteva mii de persoane s-au strâns, duminică seară, în Piaţa Victoriei din Capitală și au plecat apoi în marș către Palatul Parlamentului, aceștia manifestând și la sediul Ministerului Justiției față de modificările aduse proiectului legilor justiţiei.

Manifestanții au ținut un moment de reculegere în Piața Universității, în semn de respect față de victimele Revoluției, și au intonat imnul de mai multe ori, pe parcursul marșului. Ei au scandat ”Justiţie, nu corupţie”, ”PSD, ciuma roșie”, Nu vrem să fim o naţie de hoţi” sau ”Jos Guvernul”.

„Am obosit și ne-am săturat de acești oameni. Vă spun sincer că nu îmi vine să cred că trebuie iar să ieșim în stradă ca să îi facem sa înțeleagă că fac numai prostii. Dacă nu au reușit cu OUG 13, acum încearcă cu legile justiției, în speranța că își vor putea scăpa pielea de pușcărie. Vor fi din nou proteste mari pentru că nu este posibil să îți bați joc de țară și să salți corupția la grad de virtute. Asa cum părinții noștri au ieșit în stradă pentru noi, noi vom lupta pentru copiii noștri”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioana, în vârstă de 32 de ani.

„Am ieșit în stradă atât împotriva legilor justiției, cât și împotriva transferului de contribuții. Ei nu au bani cu care să acopere promisiunile pe care le-au făcut în campanie și acum vor să stoarcă bani tot de la noi. Salariile noastre vor ajunge o mizerie. Își bat joc de noi, de copiii noștri, de toată lumea. Am ajuns să cred că este mai rău decât pe vremea lui Băsescu. Este incredibil ce vremuri trăim”, a spus, pentru MEDIAFAX, Traian, în vârstă de 40 de ani.

Pentru câteva zeci de minute, circulația a fost parțial blocată pe Șoseaua Kiseleff, dar și pe mai multe benzi care fac legătura între sediul Executivului și Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa. Totodată, în timpul marșului către Casa Poporului, traficul a fost blocat pe un sens pe Bulevardul Magheru şi Bulevardul Nicolae Bălcescu.

„Proiectul de modificare al Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen. Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției. Numirea procurorilor-șefi de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistrați, la Președinte și Comisia Europeană, cu toții s-au poziționat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția. Luni, Senatorii jurişti au dat un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al statului. Urmează votul în Senat. Asta înseamnă că un borfaș, condamnat penal, poate decide soarta românilor și îi va reprezenta pe aceștia”, se arăta pe pagina de Facebook a evenimentului.